Welkom bij mijn verslag over hoe we zo ver zijn gekomen met RPi. 

Nou ik zat met Ervagul in het groepje, het was een hele uitdaging voor ons allebei , maar het is ons toch gelukt.

In de eerste lessen leerden we hoe we onze hostnaam kunnen veranderen en hoe je je RPI (Raspberry Pi) via een andere computer kan bedienen. . Wij hebben het erfaleyna genoemd. we moesten de RPi zelf in elkaar zetten. Het ziet er moeilijk uit maar is het totaal niet.

Later hebben we kennis gemaakt met python. Dat houd in dat we de basics gingen leren en doornemen zodat we weten hoe we met python omgaan. We leerden hoe we screenshots moesten nemen. we moesten commando's geven aan de RPi.  In het begin was het wel makkelijk, omdat meneer Melchior alles had uitgelegd in filmpjes. Later werd het wel moeilijker, maar met de hulp van meneer Melchior lukte het!! 

(wil je ook zijn filmpjes bekijken?) klik hier http://ac-host.nl/informatica/index.php/raspberry-pi/rpi-algemeen/312-les-03-aan-de-slag-met-python-en-gpio?showall=&start=1 

Nadat kregen we de praktische opdrachten. Bij de eerste praktische opdracht moesten we onze eerste GPIO opstelling maken.

20170403_100400.jpg 

 

 

 

Op het laatst kregen we een nog grotere en ingewikkeldere opstelling  maken.

camjam1wiring.png20170515_095322.jpg 

Met deze opstelling kregen we verschillende opdrachten. De  opdracht in het begin was het mogelijk maken om het licht aan te doen om door alleen een code in python in te voeren en dan met maar een druk op de knop de licht aan te doen, wat goed lukte! we zorgden later ervoor om de zoemer en de lampjes tegen elkaar inwerkte, dus de lampjes ging aan wanneer je op de aan knop drukt, dan is de zoemer stil. Maar wanneer je knop loslaat dan is de zoemer aan het zoemen en zijn de lampjes uit. 

 

Ik heb heel veel geleerd, vond het ook echt super interessant. Normaal ben ik niet zo goed met computers, maar na alles wat ik heb geleerd denk ik er toch heel anders over!

Het was heel erg leuk. Wat een pret!!

Heel erg bedankt voor jullie aandacht.! Ik hoop dat jullie ook het een pret vonden!

Kartka Miłego i radosnego dnia!