Wat houdt IBM Domino Designer in?

IBM Domino Designer is een geïntegreerde ontwikkeling die:

- Helpt u dwingende toepassingen bouwen door integratie van XPages technologie, een ontwerpelement dat aanzienlijk web applicatieontwikkeling verbetert.
- Is gebouwd op de Eclipse Integrated Development Environment (IDE), een open en uitbreidbare kader waarmee een zeer productieve en geïntegreerde ontwikkeling is voor meerdere zakelijke toepassingen.
- Biedt PowerTools voor ontwikkelaars van bedrijfskritieke toepassingen met inbegrip van relatiebeheer, klantendienst, facturering systemen, bijhouden van de keten van de levering en projectmanagement.
- Het helpt u dwingende toepassingen bouwen.

Wat hebben we gedaan?

Als eerste kregen we een case, er waren een aantal verschillende. Ik kreeg nummer 2: Camping. Deze case was het begin van ons eigen programma. Hiermee konden we aan de slag. Nu was het de opdracht om formulieren te maken: Klantenformulier, persoonsformulier en productformulier. Ieder case had zijn eigen kenmerken per case, waaronder bij een camping het belangrijk is om te weten of er elektriciteit nodig is of niet. Bij een ander case zou dat haast niet erg belangrijk zijn geweest. Na het afmaken van deze formulieren, moesten we werken aan views. Hierin hoef je niet alle informatie in te zetten, maar alleen de 3 tot 4 meest belangrijke. Hierna moesten we knoppen maken. Dus als iemand deze formulieren invult, moet diegene het natuurlijk wel kunnen opslaan en sluiten. Daarvoor zijn knoppen nodig en die hebben we dus gemaakt. 

 
Mijn mening
 
Het was een erg hulpzaam en leervolle programma. Nooit vraag ik me af hoe de basis van zo'n site in elkaar zit, maar nu ik zelf ermee aan de slag ben gegaan en heb geleerd hoe het allemaal moet, zie ik dat het eigenlijk best lang duurt om alles precies te zetten hoe het hoort. Het leukste eraan vond ik dat het iedere keer verschillend was en zo bouwde ik mijn eigen programma een beetje op.  Ik vond het erg interessant en heb er echt veel van geleerd. 
 
Dit was mijn ervaring met IBM Domino Designer. Ik hoop dat het een duidelijke beeld heeft gegeven en wens de persoon die hiermee ook aan de slag gaat, veel succes !