INLEIDING: 
Hallo, mijn naam is Nour Azzaoui en ik ga je vertellen hoe ik mijn database heb gemaakt. Bij deze opdracht kon je kiezen uit een x aantal onderwerpen waarna je een programma moest maken. Ik heb gekozen voor het onderwerp “vliegtuigmaatschappij”.
 
OPDRACHT:
 
formulieren:
Ik begon met het maken van 3 soorten formulieren: klantenformulier, personeelsformulier en productformulier.
 Deze hebben we ingevuld met fictieve gegevens.
 
view:
Vervolgens hebben we de weergave (view) gemaakt. Dit zodat we onze gegevens netjes kunnen vertonen. Je maakt een soort van kolom waarin je bv. Voornaam opschrijft. Hier zal je dan je ingevulde gegevens zien.
 
 
knoppen:
 
 Daarna heb ik knoppen gemaakt. Dit is om een ingevuld formulier netjes te kunnen opslaan.Je wilt je ”actie” opslaan en sluiten.Hier heb je 2 formules voor nodig waarmee je altijd begint met @command. Je zult boven je view een knopje zien als je dan gegevens invult, en daar op drukt zal het zich opslaan en sluiten.Je kan ook met een knop een nieuwe formulier maken. Je voert het dan in en drukt op "opslaan en sluiten".
 
             <------------- Dit zijn mijn knoppen (in pagina ''rechts'' links boven)
 frame set:
Als laatst heb ik een frame set gemaakt. Wat je hiermee wilt bereiken is natuurlijk alles opfleuren en dat als je ergens op drukt, het overzichtelijk wordt vertoond.
Ik heb frames uitgekozen en ze een naam gegeven (rechts, links, boven). Daarna heb ik kleurtjes uitgekozen en enkele hoofdconcepten uit mijn formulieren opgeschreven.
 
 
<------------ Dit is een van mijn frames (links)
 
 
 Hierna moest je enkele formules intikken zodat je ervoor zorgt dat je je view krijgt vertoond. Als laatst heb ik mijn frame set gedecoreerd door er een printje in te verwerken. Ook heb ik een naam bedacht en een slogan.
Dit is het eindresultaat --------->
            
CONCLUSIE:
Ik vond het heel leuk om deze opdracht uit te voeren. Het ontwerpen van je frame set, gegevens invoeren etc. vond ik erg leuk om te doen. Ook heb ik allerlei nieuwe dingen geleerd. Tot zover mijn verslag over het maken van een frame set. Ik hoop dat jullie iets meer te weten zijn gekomen van hoe ik mijn database heb gemaakt en het mooi vinden!
-Nour