hallo allemaal,

leuk dat je hebt geklikt op mijn 1ste periode verslag. Ik garandeer je veel leesplezier.

Hier geef ik jullie een samenvatting wat wij de 1ste periode hebben gedaan, maar eerst een korte uitleg van wat we in de 1e periode hebben geruikt.

IBM Domino Designer is een technologische ontwikkeling die verscheiden opties biedt:

  -  IBM Domino Designer helpt u dwingende toepassingen op te bouwen door integratie van XPages technologie. Xpages is een ontwerpelement dat aanmerkelijk web-applicatieontwikkeling verbetert.

  -  Is opgebouwd vanuit het Eclipse Integrated Development Environment (IDE). Het IDE is een open en uitbreidbare platform waarmee een zeer productieve en technologische ontwikkeling is voor meerdere zakelijke toepassingen.

  -  Het biedt PowerTools voor ontwikkelaars van bedrijfskritieke toepassingen met inbegrip van relatiebeheer, klantendienst, facturering systemen, bijhouden van de keten van de levering en projectmanagement. 

  -  Het helpt u toepassingen op te bouwen.

zo ziet Domino designerDominoDesigner 9 Windows 128x128 er uit:

Afbeeldingsresultaat voor domino designer

Wat hebben we allemaal in periode 1 gedaan?

We moesten eerst een aparte map aanmaken met onze naam, eigen wachtwoord etc. Nadat dat allemaal was geregeld kregen we allemaal een opdracht. 

Het systeem heeft een startformulier. Dit is een formulier waarop wordt aangegeven van welke organisatie deze software is. Na het aanklikken van dit scherm of aanklikken van een knop kom je op een formulier met knoppen. Met deze knoppen kun je naar de diverse vervolgschermen.

Er is een klantenrformulier waar, buiten de naw-gegevens, ook andere relevante klantengegevens kunnen worden ingegeven/gewijzigd. we moesten 5 relevante gegevens.r ook een keuzelijst met invoervak is voor het soort bungalows. De keuzelijst moet gekoppeld zijn aan een tabel met soorten klanten.  

Een ander formulier is voor de plaatsgegevens, denk hierbij aan plaatsnummer, plaatsnaam, grootte, elektriciteit en algemene omschrijving.

Tevens moet hier de klantenlijst ingegeven kunnen worden. Je moet hier een keuze kunnen maken uit de kampeerders. Een klant mag niet meerdere keren in één plaats voor kunnen komen. Hierbij moesten we ook commando's geven anders zou het niet lukken als je erop zou klikken.  We moesten vieuws maken. 

mijn mening

De 1ste periode vond ik mezelf echt een prof voor iemand die nooit met Domino designer heeft gewerkt. Het was namelijk heel leuk, leerzaam, interessant en makkelijk. Natuurlijk kon een ‘’beetje’’ hulp van meneer Melchior geen kwaad. XD 
De 2de periode was wel echt een uitdaging voor mij omdat ondanks al die stappenplannen die werden opgegeven er nog steeds foutjes werden gemaakt wat ertoe leidde dat je geen resultaat kreeg. En daarna blijf je maar zoeken naar wat je precies fout hebt gedaan maar ondanks alles vond ik het heel leuk om te doen. En natuurlijk ook weer hier was de hulp van meneer Melchior niet misbaar.

Bedankt voor jullie aandacht!

Throw kindness around like confetti
Let it be
We're all mad here
You can contact us through mail or phone number.

Email

zisan-yilmaz@hotmail.com

Phone

122

Address

Duckstreet 12C