Welkom bij mijn verslag over hoe we zo ver zijn gekomen met RPi. Voordat ik ga vertellen over wat we allemaal hebben gedaan wil ik eerst vertellen wat Rasberry Pi nou precies is.

Wat is Raspberry Pi?  

De Raspberry Pi is een minicomputer met oneindig veel mogelijkheden. De Raspberry Pi kan gebruikt worden als computer maar je kan hiermee ook zelf programmeren en je kan er zelfs andere apparaten op aansluiten. De Raspberry Pi klinkt alleen ingewikkeld, terwijl dat niet zo is. Raspberry Pi is namelijk makkelijk inzetbaar voor minder begaafde computeraars. Je kan de Raspberry bijvoorbeeld makkelijk aansluiten op de tv in de kamer. Het minicomputertje heeft klaarblijkelijk voldoende power aan boord voor het browsen van websites.

Wat hebben we allemaal gedaan?

Nou ik zat met Vahide in het groepje, het was een hele uitdaging voor ons allebei , maar het is ons toch gelukt.

In de eerste lessen leerden we hoe we onze hostnaam kunnen veranderen en hoe je je RPI (Raspberry Pi) via een andere computer kan bedienen. . Wij hebben het vazi genoemd. we moesten de RPi zelf in elkaar zetten. Het ziet er moeilijk uit maar is het totaal niet.

Later hebben we kennis gemaakt met python. Dat houd in dat we de basics gingen leren en doornemen zodat we weten hoe we met python omgaan. We leerden hoe we screenshots moesten nemen. we moesten commando's geven aan de RPi.  In het begin was het wel makkelijk, omdat meneer Melchior alles had uitgelegd in filmpjes. Later werd het wel moeilijker, maar met de hulp van meneer Melchior lukte het!! 

Nadat kregen we de praktische opdrachten. Bij de eerste praktische opdracht moesten we onze eerste GPIO opstelling maken.

20170403_100400.jpg  

Op het laatst leerden we hoe we nog moeilijkere en ingewikkeldere opstellingen moesten maken.

camjam1wiring.png      20170515_095322.jpg

Met deze opstelling kregen we verschillende opdrachten. De  opdracht in het begin was het mogelijk maken om het licht aan te doen om door alleen een code in python in te voeren en dan met maar een druk op de knop de licht aan te doen, wat goed lukte! we zorgden later ervoor om de zoemer en de lampjes tegen elkaar inwerkte, dus de lampjes ging aan wanneer je op de aan knop drukt, dan is de zoemer stil. Maar wanneer je knop loslaat dan is de zoemer aan het zoemen en zijn de lampjes uit. 

Ik heb heel veel geleerd, vond het ook echt super interessant. Normaal ben ik niet zo goed met computers, maar na alles wat ik heb geleerd denk ik er toch heel anders over!

Het was heel erg leuk. Wat een pret!!

Heel erg bedankt voor jullie aandacht.! Ik hoop dat jullie ook het een pret vonden!

Afbeeldingsresultaat voor blije gif

Throw kindness around like confetti
Let it be
We're all mad here
You can contact us through mail or phone number.

Email

zisan-yilmaz@hotmail.com

Phone

122

Address

Duckstreet 12C