Startinformatie

Maak met behulp van IBM Notes een informatiesysteem voor een vakantiepark om bungalows te kunnen boeken.

Het systeem heeft een startformulier. Dit is een formulier waarop wordt aangegeven van welke organisatie deze software is. Na het aanklikken van dit scherm of aanklikken van een knop kom je op een formulier met knoppen. Met deze knoppen kun je naar de diverse vervolgschermen.

 

Er is een gastenformulier waar, buiten de naw-gegevens, ook andere relevante gastengegevens kunnen worden ingegeven/gewijzigd. Bedenk minimaal 5 relevante gegevens. Zorg ervoor dat er ook een keuzelijst met invoervak is voor het soort gasten. De keuzelijst moet gekoppeld zijn aan een tabel met soorten gasten. (denk ook aan een formulier om de soort gasten te kunnen wijzigen of nieuwe soorten toe te voegen). Bedenk zelf minimaal 4 soorten.

 

Een ander formulier is voor de bungalowgegevens, denk hierbij aan bungalownummer, bungalownaam, aantal kamers, aantal slaapplaatsen en algemene omschrijving.

 

Tevens moet hier de gastenlijst ingegeven kunnen worden. Je moet hier een keuze kunnen maken uit de gasten. Een gast mag niet meerdere keren in één bungalow voor kunnen komen.

 

Het systeem moet ook een rapport kunnen printen (vanuit voorbeeld op het scherm) die per bladzijde een bungalow, met alle mogelijke bungalowgegevens , toont.

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren