Startinformatie

Maak met behulp van IBM Notes een informatiesysteem voor een reisbureau om vluchten te kunnen boeken.

Het systeem heeft een startformulier. Dit is een formulier waarop wordt aangegeven van welke organisatie deze software is. Na het aanklikken van dit scherm of aanklikken van een knop kom je op een formulier met knoppen. Met deze knoppen kun je naar de diverse vervolgschermen.

Er is een passagiersformulier waar, buiten de naw-gegevens, ook andere relevante passagiersgegevens kunnen worden ingegeven/gewijzigd. Bedenk minimaal 5 relevante gegevens. Zorg ervoor dat er ook een keuzelijst met invoervak is voor het soort passagiers. De keuzelijst moet gekoppeld zijn aan een tabel met soorten passagiers. (denk ook aan een formulier om de soort passagiers te kunnen wijzigen of nieuwe soorten toe te voegen). Bedenk zelf minimaal 4 soorten.

Een ander formulier is voor de vluchtgegevens, denk hierbij aan vluchtnummer, vluchtnaam, vliegtuignaam, vliegveld vertrek, vliegveld bestemming, datum, tijd vertrek, tijd aankomst, piloot en algemene omschrijving.

Tevens moet hier de passagierslijst ingegeven kunnen worden. Je moet hier een keuze kunnen maken uit de passagiers. Een passagier mag niet meerdere keren in één vlucht voor kunnen komen.

Het systeem