Startinformatie

Maak met behulp van IBM Notes een informatiesysteem voor een zeilvereniging om de ledenadministratie te kunnen voeren.

Het systeem heeft een startformulier. Dit is een formulier waarop wordt aangegeven van welke organisatie deze software is. Na het aanklikken van dit scherm of aanklikken van een knop kom je op een formulier met knoppen. Met deze knoppen kun je naar de diverse vervolgschermen.

Er is een ledenformulier waar, buiten de naw-gegevens, ook andere relevante ledengegevens kunnen worden ingegeven/gewijzigd. Bedenk minimaal 5 relevante gegevens. Zorg ervoor dat er ook een keuzelijst met invoervak is voor het soort leden. De keuzelijst moet gekoppeld zijn aan een tabel met soorten leden. (denk ook aan een formulier om de soort leden te kunnen wijzigen of nieuwe soorten toe te voegen). Bedenk zelf minimaal 4 soorten.

Een ander formulier is voor de bootgegevens, denk hierbij aan bootnummer, bootnaam, aantal zeilers, instructeur en algemene omschrijving.

Tevens moet hier de bemanningslijst ingegeven kunnen worden. Je moet hier een keuze kunnen maken uit de leden. Een lid mag niet meerdere keren in één boot voor kunnen komen.

Het systeem moet ook een rapport kunnen printen (vanuit voorbeeld op het scherm) die per bladzijde een boot, met alle mogelijke bootgegevens , toont.