form maken

Form maken

ik had de opdracht gekregen om een site te maken voor mijn klanten, mijn site ging over vliegtuig reizen de klanten konden een form invullen en hun reis naar wens vervullen. Ook heb ik personeel nodig die ook forms konden invullen om bij het bedrijf te komen ook deze forms had ik gemaakt.

Zo maak je een form:

eerst klik op dit icoontje


Vervolgens komt dit in beeld.


Bij name: vul je bv. klanten, personeel of leden.

Boven aan zie je deze plaatjes, je klikt op ; 

Dit komt in beeld. bij ”numbers of rows” kun je het aantal rijen van de formulier invoegen, als jij veel gegevens van je klant nodig hebt als bedrijf dan zet je meer koloms zo niet dan zet je er minder. Bij fixed widht staat 28,810 cm dat is grote formaat een aanrader is als je het veranderd naar 15 cm, dat is niet te klein en niet te groot.

Je vult de gegevens die je wilt weten in.

je selecteert het vakje naast voornaam en klikt daarna bovenaan op: 
dit zal vervolgens verschijnen;

Untitled Dit verschijnt op het vakje naast voornaam. Het groote plaatje genaamd “Field” staan de gegevens over Untitled; dit kun je instellen zodat ze bij de view op volgorde komen te staan.


De L staat voor leden zo heet de form, de L zorgt voor dat de gegevens goed komen te staan in de view, want als je de gegevens in een view wilt zetten krijg je de gegevens van je leden en je klanten door elkaar daarom is het verstandig om voor je gegevens van je leden een “L” te zetten en bij je klanten een “K”.

Zo ziet het er uit eindelijk uit.

om bij geslacht een keuze tussen man en vrouw te maken kun je het volgende doen:


Selecteer bij type Radio button,

Je selecteert de volgende tab (zie pijltje) en schrijf bij choices man en vrouw onder elkaar en klik op enter.