Intro

Welkom allemaal op mijn website. Op deze website leer je van database maken tot games ontwikkelen. Nu is niet veel te zien maar als administrator zal ik actueel bezig zijn om deze website beter bruikbaar maken voor meeste mensen.

Python

 

Introductie

Om een systeem of software te kunnen maken heb je programmeertaal nodig. Om het te kunnen uitleggen nemen we Python als voorbeeld. Deze programmeertaal wordt voor vele dingen gebruikt zoals we- en software development, scripts maken voor het systeembeheer en etc. Met deze programma kan je websites en softwares maken, verwerken en ook wat de meeste programma's niet hebben, heeft python wel waardoor je meerdere functies kunt uitoefenen.

 

Als je Python hebt gedownload of via commandline (cmd.exe) doe je als eerste stap maak je een bestand door deze formule in te voeren.

C:\Users\Your Name>python --version (bij your-name kan je je eigen naam in typen)

en dan typ je C:\Users\Your Name>python helloworld.py

daarna sla je het op en dan ga je naar je commandline en controleer je door dezelfde formule in voeren. Als uitkomst moet er Hello, World!

hierbij heb je eindelijk je eerste Python bestand gemaakt.

 

Om je bestand te kunnen testen, koppel je codes aan je bestand zodat je makkelijker kan vinden. Om te kunnen beginnen ga je naar je command line en typ je C:\Users\Your Name>python.

Druk je op enter en dan komt als uitkomst:

Python 3.6.4 (v3.6.4:d48eceb, Dec 19 2017, 06:04:45) [MSC v.1900 32 bit (Intel)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.

Daarna typ je je bestand >>> print("Hello, World!") in. en als antwoord komt dan:

 C:\Users\Your Name>python
Python 3.6.4 (v3.6.4:d48eceb, Dec 19 2017, 06:04:45) [MSC v.1900 32 bit (Intel)] on win32
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>> print("Hello, World!")

Dan typ je je bestandsnaam Hello, World! in. Wanneer je klaar bent met je programmering typ je: exit() . Dan ben je klaar met je eerste deel