De opdrachten die ik met Illustrator (2019) heb gedaan.

  • Eigen product: Parfumdoosje (1e periode)
  • Logo maken-website (2e periode)

       

 

Eigen product: Parfumdoosje

In dit verslag ga ik het hebben over wat ik heb gedaan om mijn eigen product te maken en hoe het ging tijdens het maken van mijn eigen product. Toen ik de opdracht op het eerst hoorde vond ik het best wel een moeilijk opdracht, maar toen ik alle uitslagen zag en er eentje uit moest kiezen vond ik het wel wat leuker dan ik dacht.

We moesten eerst een uitslag kiezen en dan gaan bedenken wat voor product je wilt maken met je uitgekozen product.  ik heb een uitslag gekozen waarvan je bijvoorbeeld een luciferdoosje van kan maken. Dat vond ik te simpel dus ging ik voor een parfumdoosje. Uiteindelijk ging ik voor een parfumdoosje. Voor dat parfumdoosje had je deze uitslag voor nodig:

 

De uitslag hier boven heb ik gekozen om een parfumdoosje van te maken. De kleuren en de tekst heb ik allemaal zelf bedacht zoals:

-Calvin Klein (merk)

-Aydogan (mijn achternaam)

-De voorkant van de verpakking (blauw)

-De achterkant van de verpakking (rood ,met blauw)

– De barcode (onderaan)

Aan deze opdracht heb ik ongeveer 3 weken aan besteed dus 6 lesuren. We moesten met de app Adobe Illustrator werken. Dat is een app waar je bijvoorbeeld afbeeldingen kunt bewerken en wijzigen. Ik vond het best wel een makkelijk opdracht om bijvoorbeeld van internet de afbeelding te pakken en op mijn uitslag te zetten. Nadat ik de afbeeldingen op mijn uitslag heb gezet moest het bestand als PDF opslaan en aar u toe sturen. U ging het eerst op normaal papier uitprinten zodat ik het eerst kon zien hoe het als verpakking eruit zag dus het was een proefverpakking. Nadat ik de uitslag de proefverpakking heb gemaakt vond ik het eerlijk gezegd best wel leuk en ging ik voor de echt verpakking van karton. Nadat de uitslag van karton was uitgeprint moest ik het natuurlijk nog in elkaar zetten. Nadat ik het in elkaar heb gezet moest ik het aan u laten zien en vond u het ook best wel mooi.

Dit was mijn verslag over het maken van mijn parfumdoosje, over wat voor app we moesten gebruiken om op zo een verpakkingsdoosje moest komen en hoe het ging tijdens het maken van mijn eigen product.

 

Logo maken-website

In dit verslag ga ik het hebben over het maken van mijn eigen logo voor mijn website en hoe het ging tijdens het maken ervan. Hiervoor heb ik ongeveer 3-4 lesuren aan besteed.

De opdracht was dat ik een eigen logo moest maken voor mijn website. En dit heb ik gemaakt met de Adobe Illustrator App. Voor deze opdracht mocht ik niks van  internet gebruiken alleen maar de Adobe Illustrator app. Ik vond het een goede opdracht die ik kreeg, omdat natuurlijk elke website een eigen logo heeft. Het was best makkelijk, maar ik zou wel willen dat ik ook dingen van internet kon gebruiken, omdat het dan nog leuker eruit kon zien. Hiernaast mocht ik een website bezoeken die mij kon helpen met wat voor soort logo ik kon maken. De app heet LogoMaker en hieronder zijn er paar afbeeldingen van de app.

 Hier moet je de bedrijfsnaam en de onderwerp invullen (Asude Aydogan, Informatica).

 Hier kan je kiezen wat de plek is van de logo die je gaat maken. En als je doorklikt kom je op wat voor soort lettertype enz. je wilt voor je logo.

 

 Hier zie je uitkomsten van je gekozen plek en lettertype en kan je een logo kiezen en proberen na te maken. Ik heb er op eentje gedrukt en nagemaakt op de Adobe Illustrtor App.

De logo die ik zelf probeerde na te maken is hieronder

 

Hierdoor ziet u de logo die ik tijdens de les heb gemaakt voor mijn website

 

Ik vond de opdracht best wel lastig doordat we niks van internet mochten hebben erin, maar aan de andere kant is het beter omdat je dan leert om iets zelf te maken. Dit was mijn verslag over het maken van mijn eigen logo.