Opdracht drone :

Dit jaar kregen we de mogelijkheid uit verschillende opdrachten als onze eindexamenopdracht. Waarbij wij er voor hebben gekozen om een drone in elkaar te zetten aangezien dit ons een leuke en leerzame opdracht leek te zijn maar dit ging niet zonder slag of stootje. Het waren lastige weken voor ons aangezien wij vele problemen hebben gekend met onze benodigdheden voor de drone maar al met al was het een leuke ervaring. Ook moesten we voordat we daadwerkelijk te werk gingen met het in elkaar zetten van de drone, een frame schets maken (via DominoDesigner ) van hoe de drone er uit zal moeten zien. Dit was ook een goede voorbereiding op het echte werk.

 

hoe gingen de lessen? 

In het begin gingen we nogal nauwkeurig te werk om zo veel mogelijk kennis op te doen wat we precies moesten doen. Dat deden we door middel van het bekijken van filmpjes en door een logboek bij te houden door dit hadden onze visie van het bouwen van een drone uitgebreid. hierbij moet ik ook onze docent bedanken aangezien hij ons strikt hield aan bepaalde afspraken waardoor vrijwel alles op schema liep. 

Hetgeen wat we daarna deden was het opstellen van de materialenlijst en de benodigdheden die we nodig hadden opschreven en gaven aan de docent.

 

de benodigdheden :                                              

                                                                                     

                                                                             

 

,https://droneshop.nl/flysky-fs-a8s-24g-8ch-mini-receiver  14,95 euro

 

- 2x 820 coreless motoren (€9,15 per stuk) €18,30 https://www.kiwi-electronics.nl/820-coreless-motor

 

- FlySky CT6B 2.4 Ghz 6 kanaals Remote Controller €39,95 : https://droneshop.nl/flysky-ct6b-2-4-ghz-6-channel-remote-controller?gclid=EAIaIQobChMIuLP27v2H3gIVR-d3Ch1kzAk3EAAYAiAAEgJUvvD_BwE

 

De totaalprijs is €73.20.

 

De producten zijn Gekoppeld en voorbestemd aan elkaar en de gewichten van de onderdelen waren wel een probleempje aangezien het niet heel zwaar mocht zijn want anders zou de drone niet kunnen vliegen.

 

 

Wat daarna?

De daarop volgende lessen hebben we onze benodigdheden ontvangen en zijn we te werk gegaan met het in elkaar zetten van de drone wat ik zelf wel het leukste vond van alles. Het in elkaar zetten van de onderdelen vond ik op zich niet lastig ik zag het als een soort van puzzel. Maar dit allemaal had een einddoel dat was dat aan het einde van de opdracht we een goedwerkende drone hadden die daadwerkelijk vloog. Ik kan wel zeggen dat de doelstelling was gelukt met veel moeite en een aantal probleempjes is het aan het einde van de opdracht toch gelukt we hadden een goed werkende drone.

 

de bediening :

we moesten de drone ook nog laten vliegen daarvoor hadden we een afstandsbediening nodig die we kregen om het te gebruiken voor de drone. Die we moesten koppelen aan de zelfgemaakte drone ik kwam daar in eerste instantie niet uit maar door middel van hulp van een klasgenoot kwam ik er wel uit dus was ook dit probleempje opgelost en was de drone klaar om gebruikt te worden.

de afstandsbediening werd dus gebruikt om communicatie met de drone te houden.

    

                                 hierbij een foto met de benoemde onderdelen en functies van de afstandsbediening :

                              

                                                                 VCX