Verslag periode 1

ik ga vandaag vertellen wat ik in de eerste periode heb gedaan voor Informatica.

Iedereen moest een website maken over een bepaalde “thema”. Iedereen kreeg dus een eigen “thema”. Mijn thema was over vliegtuig maatschapij.

Eerste stap is om punten te bedenken over wat je in je website gaat zetten. De NAW-gegevens(naam,adres,woonplaats) zijn de klasiekers. als je dat allemaal heb bedacht ga je het proberen om in je website te zetten dat gaat als volgt.

Je maakt eerst een database. Als je dat heb gemaakt dan ga je over naar formulieren. Eigenlijk is het 1 van de belangerijkste dingen van het hele opdracht. Je moet er voor zorgen dat je formulieren foutloos is gemaakt.

Na het maken van de formulieren ga je over naar ‘Vieuws”.

Je begint eerst met het geven van een naam.Dat is simpel, omdat je de vieuw hetzelfde naam geeft van het formulier waar hij bijhoort. Daarna maak je eigenlijk allemaal kolommen met een soort van “cattegorie”.

Als je dat allemaal hebt gedaan zet je de “antwoorden” van de cattegorien op het juiste plaats door een paar handelingen te doen. Je kan trouwens ook de kleuren bepalen van de letters/woorden.

Volgende stap is het maken van knoppen. Knoppen waar acties onder zitten. Knoppen werken dus eigenlijk voor om het op een nette manier de antwoorden op te slaan.

Als je zo ver bent gekomen dat je al deze stappen hebt gemaakt en dus een hele aplicatie/website hebt kan je het vervolgens oppimpen.

Als eenmaal de deadline is gekomen kreeg ik ook nog een toets over heel periode 1.

Nou ,ik ben niet zo ver gekomen helaas. Dus voor mij was het een vrij lastige opdracht(en) om te maken.

Als ik zo terugkijk was het eerlijk gezegd geen dood saaie opdracht. Ik had het saaier verwacht.

Dit is eigenlijk mijn samenvatting van heel periode 1