verslag 2e periode.

Verslag informatica periode 2

  • Wat hebben we gedaan?
  • Hoe werkt RPI?
  • Website
  • Verschil 1e en 2e periode
  • Mijn mening
  • Slot

 

Wat hebben we gedaan?

In de tweede periode hebben wij met z’n tweeën aan de RPI gewerkt. We hebben als eerst een SD-kaart gekregen en een doosje voor elk tweetal. We hebben een account aangemaakt, gebruikersnamen, zelfs spelletjes gedownload. Als volgt hebben we met de website ac-host.nl opdrachten gemaakt met de hulp van de commando’s en instructies. We hebben bijvoorbeeld: reactiespel, licht gevoelige sensor, RIR en nog meer zoals dit gedaan. Eerste lessen waren wel moeilijk voor ons om RPI te laten opstarten en het vinden van de juiste kabels die we moesten gebruiken. Maar na een paar lessen ging het wel makkelijker. We hebben alles afkunnen maken. Niet precies in de lessen, maar ook na schooltijd hebben we eraan gewerkt.Het opstarten van de RPI deden we op een 2e scherm en het opzoeken van de opdrachten op een normale computer. Daarom was het wel handig dat we het opdracht met 2 personen hebben gemaakt want als iemand iets zat op te zoeken gingen de andere typen, of juist als een van de 2 iets niet wist of er niet uit kwam gingen de andere tweetallen helpen, of het docent.

Hoe werkt RPI?

Het RPI werkt als volgt:

Als eerste gingen we alle benodigde spullen vinden zoals: HDMI kabel, RPI, onze SD-kaart, muis, toetsenboord, stroomkabel, onze doosjes waar onze male/ female kabels enzovoort er  in zat. Gingen we de computer  straten en omdat we elke keer op de zelfde SD-kaart hebben gebruikt konden we onze informatie meteen terug  vinden. Als je de opstarten of de opdrachten moeilijk vond kon je aan de docent of aan je medeleerlingen vragen.De RPI lijkt op je eigen computer account, je kan je eigen accounts aanmaken. Je kan spelletjes downloaden, opdrachten maken en opslaan of de SD-kaart.  Tussen de tweetallen verdeel je de taken wie wat doet in dat les uur.

Website

Iedereen heeft aan het begin van het jaar een website gekregen. Dat website kan je bewerken en helemaal mooi maken op de manier hoe jij het wilt. Je kan je verslagen op de website zetten, je kan berichten delen. Maar om beetje inzicht te hebben waar over je website gaat moesten we eerst aan het begin een onderwerp kiezen, de mijne gaat over Game World.

Verschil 1e en 2e  periode

In de 1e  periode hebben we iets heel anders gedaan vergeleken met de 2e periode. In de eerste periode waren we niet in tweetallen maar individueel aan het werk. We gebruikten in de 1e periode alleen maar een computer. In de 2e periode waren we ook bezig met computer maar  we gebruikten ook andere apparaten. 2e periode was wel makkelijker dan de 1e periode.

Mijn mening

Het was een leuke opdracht, het samenwerken vond ik het leukst. 2e periode was leuker en makkelijker dan de vorige opdracht, maar voordat je makkelijk kan zeggen moest je het wel eerst helemaal begrijpen. Welk kabel waar moest was wel een beetje moeilijk maar als je een beetje geconcentreerd eraan werkte kwam het wel goed, ook met behulp van de instructies.