In periode 2 gingen we aan het werk met het Lego Mindstorms project (AKA robotica). Meeste mensen vinden het erg ingewikkeld in het begin, maar net zoals bij de database, begin je het meer en meer te snappen na een bepaalde tijd.

Wat er gedaan moest worden;

 Met dit project moesten we in groepjes van twee werken, waarbij beide personen evenveel werk moesten leveren. Als eerst moesten we onze robot in elkaar zetten. Dit was een eitje als je de instructies stap voor stap volgt. Als alles goed in elkaar zat, begonnen we scripts te maken voor de robot en in het begin waren het de basis-scripts, zodat de robot een bepaalde opdracht ging uitvoeren (vooruit rijden, achteruit rijden etc.). Daarna gingen we de sensoren op onze robot zetten, waarbij we scripts moesten maken die daarmee gingen werken. We hebben verschillende opdrachten gekregen om aan de slag te gaan, zoals vooruit rijden, een halve bocht draaien, een zwarte lijn volgen etc. Hierbij was de laatste opdracht het moeilijkst, waarbij de robot bij de kleur oranje rechtdoor moest rijden, bij groen 90 graden naar rechts moest draaien, met de ultrasone sensor naar achteren gaan als het een object binnen 10 cm ziet en het moest ook nog de zwarte lijn volgen. Dit moest je allemaal in een 'switch' blok zetten, zodat het de lijn uiteindelijk gaat volgen als het al het andere niet ziet. Mijn partner en ik waren wel als eerste klaar, waarbij iedereen geschokt was. Na elke opdracht moest je het bestand met de scripts aan de leraar geven aan de hand van een link die de leraar gaf en de bestand daarop gaan uploaden. Voordat we verder gaan met een ander onderwerp, kregen we een toets om te testen of we het wel echt hebben begrepen.

Wat ik ervan vond;

Ik vond deze opdracht eerlijk gezegd nog leuker dan de vorige, omdat je hierbij meer denkwerk moest doen, waar ik van hou. Het principe hiervan is eigenlijk steeds proberen totdat het je gelukt is, ook wel 'trial and error', hierdoor leer je van je fouten en zal je door middel van vastberadenheid alles doen om het goed te krijgen. Ik hoop dat we in de toekomst meer van zulke leuke opdrachten zullen doen, want ik weet vrijwel zeker dat de meeste leerlingen dit leuk vonden. Dit zal wat hoogmoedig klinken, maar dankzij mijn partner wist ik dat mijn groepje één van de beste groepjes zou zijn.