verslag

Wat is een rasp Berry pi.

 

 

Een raspberry  pi is een hele computer in een formaat van een pakje kaarten. Heel compact dus. Je hebt ook allen aansluitingen die op een normale computer ook hebt bijvoorbeeld, een hdmi poort, koptelefoon aansluiting en een usb poort voor je toetsenbord en muis. Raspberry pi was ontwikkelt door een bedrijf die wilde dat jonge kinderen meer gingen programmeren. Dan konden ze zeker weten dat er veel meer en betere technieken komen in de toekomst. Daarnaast was het ook voor de derde wereld bedoelt, omdat het echt goedkoop is vergelijken de computers die ze niet konden kopen. Je kan met de raspberry pi echt van alles, bijvoorbeeld een camera op aansluiten, een warmte sensor, je huishouden bedienen terwijl je op de bank zit. Op een raspberry pi kan dus alles programmeren wat jij wilt. Uit eindelijk zagen de mensen die heel goed met computers, dat het een computer is voor maar heel weinig geld. Zei maakte heel veel projecten die je makkelijk kan over downloaden op je raspberry pi.

Dit zijn de aansluitingen van de sensor:

–  VVC = stroomtoevoer (rode draad in het schema +/+)

–  GND = -/- kant van de PIR (zwarte draad)

–  OUT = output van de sensor (gele draad)

 

 

De draden worden op de raspberry pi aangesloten om stroom te kunnen krijgen. Maar je hebt ook nog commando’s nodig om het te laten werken.

 

Zodat de infrarood sensor gaat werken.

 

 

Reactie spel 

 

From time inport sleep, time

Sleep(4)

Print (” druk zo snel mogelijk op de enter knop“)                                                                                                                start=time() 

Input ()

reactie_tijd=time()-start

Print (” het duurde”, reactie_tijd, ” seconden

 

Stoplicht

from gpiozero import Button

knop = Button(21)

while True:

    print(knop.is_pressed