Periode 1: Database 

De opdracht:

De opdracht van periode 1 was om een database te maken voor de bedrijf die we toegewezen kregen. Soorten bedrijven die we konden krijgen was een vliegtuigmaatschappij, bungalow en een camping waar ik een database van heb gemaakt. We moesten verschillende componenten in onze database hebben zoals formulieren voor onze klanten en werknemers.

Hoe hebben we dit gedaan:

Om onze database te kunnen maken, hebben we ‘IBM Domino Designer’ gebruikt.

Als eerste moesten we formulieren maken (Forms) waarin we onze klant, personeel en product gegevens hebben verwerkt. In deze formulieren hebben we vragen zoals naam, achternaam, adres etc. gedaan.

Vervolgens hebben we van deze formulieren een weergave (view) gemaakt. Dit zorgde ervoor dat we alles netjes en overzichtelijk hadden.

Hierna kwamen knoppen wat het makkelijker maakt voor onze klanten, personeel etc. om hun gegevens op te slaan. Voorbeelden van deze knoppen zijn bijvoorbeeld edit en opslaan en afsluiten.

Als laatste maakten we een frameset die al deze gegevens verwerkt en het een site maakt. Je kon deze frameset ook mooier maken zodat het er ook goed uit ziet.

Aan het einde van de periode kregen we naast onze opdracht ook een theorie toets waarin gecheckt werd op we het ook echt begrepen.

Afbeeldingsresultaat voor ibm domino designer logo