Afbeeldingsresultaat voor raspberry pi]

Wat is RPI?

De RPI (raspberry Pi) is een mini-computer met oneindig veel mogelijkhede. Je kunt hem gebruiken als normale computer maar he kan het ook zelf programmeren, er software opzetten en er andere apparaten op aansluiten.

Wat moesten we doen?

Als eerst moesten we een partner kiezen en daarna kregen we een SD kaart waarop we de opdrachten die we gedaan hebben konden opslaan. De RPI moesten we verbinden met het beeldscherm door verschillende kabels aan te sluiten. Daarna moesten we kijken op de site www.ac-host.nl, hierop konden we onze opdrachten vinden.

We hebben verschillende opdrachten gehad. We moesten beginnen met het veranderen van onze hostnaam. Dat konden we doen via de terimnal. Die ziet er zo uit:

Afbeeldingsresultaat voor raspberry pi terminal

Ten tweede moesten we onze de RPI bedienen via een andere computer. Dat was makkelijk te doen. Eerst mest je via de terminal "ifconfig" intypen en zo kon je je IPadress vinden. Via een andere computer moest je dan VNC viewer openen, het IPadress invoeren en dan moest je een gebruikersnaam en wachtwoord invullen. Zo kon je je RPI via een andere pc bedienen, heel makkelijk.

Daarna gingen we aan de slag met Python. Met Python kan je de RPI verschillende opdrachten laten uitvoeren. Zo kon je op een breadboard verschillende dingen zetten zoals een LED lampje, zoemer, knop etc. En dat kon je opdraachten geven met behulp van Python. Op Python moest je dan bijvoorbeeld schrijven dat als het knopje ingedrukt is het lampje uit gaat of de zoemer aan gaat. Dit had ook z'n manier van invoeren. Je kan natuurlijk niet zomaar "Lampje gaat aan wanneer het knopje is ingedrukt" schrijven, dan krijg je error.

Zo hebben we verschillende opdrachten gehad en uitgevoerd met de Raspberry Pi. Nadat je klaar was kon je de file op Pyhton opslaan en zo bijhouden wat je allemaal al had gedaan.

Afbeeldingsresultaat voor raspberry pi breadboard

 

Mijn mening

Ik vond het persoonlijk erg interessant om met de Raspberry Pi te werken. Het was erg leuk om er verschillende dingen op te kunnen doen. Het is even practiceren en oefenen voor je het allemaal helemaal onder de knie krijgt maar het is allemaal zo gedaan. Het is niet erg ingewikkeld. Nadat je eenmaal klaar bent was het leuk om het resultaat te zien. En dit is wat we hebben gedaan in periode 4 voor informatica.

Bedankt voor het lezen van mijn artikel over de Raspberry Pi.