verslag periode 2

mondriaan

We hebben in deze periode een individuele Mondriaan opdracht gemaakt. De reden waarom we deze opdracht hebben gemaakt weet ik eerlijk gezegd niet meer. Maar ik vond het wel heel erg leuk om te maken. Ik heb met deze Mondriaan de pastelkleuren in de tinten rozen / beige gebruikt. Omdat ik het mooie kleuren vond en omdat ik iets anders wou dan de rest van mijn klas. dit heb ik   gemaakt op de app adobe illustrator. 

Robot

We kregen een individuele opdracht om een design van een robot te maken met verschillende vormen en kleuren. Je moest alle onderdelen  ook benummeren zodat het overzichtelijker was hoeveel soorten vormen je had gebruikt  . Eerst vond ik het best wel moeilijk omdat ik niet echt wist wat ik moest doen. Maar nadat ik wist wat ik precies moest doen vond ik het best wel leuk. En is er uiteindelijk iets moois uitgekomen. 

 

 

 

 

 

Asterix en Obelix

We kregen een opdracht om een foto van asterix en obelix  te bewerken. We moesten de kleuren veranderen. Dit was eigenlijk meer een oefen opdracht om te leren hoe je de kleuren kon  veranderen. Ik vond dit niet zo’n leuke opdracht ,omdat ik de kleuren probeerde te veranderen ,maar soms werd het hoofd niet  de zelfde kleur als het lichaam. Dat was irritant om weer te veranderen waardoor het er niet mooi uitzag maar voor de rest was het wel een leerzame opdracht want nu weet ik hoe ik kleuren van een plaatje/foto kan veranderen.

Photoshop

Bij deze opdracht moesten we  foto’s bewerken. Eerst kregen we 2 oefen opdrachten waar we mensen er uit moesten knippen. De 3e opdracht was wel een stuk moeilijker, omdat je niet zomaar een mens er uit kon knippen je moest het stempelen. En dat was niet zo makkelijk, omdat je heel precies moest werken. Dat kwam doordat de  achtergrond heel druk was en de mensen heel dicht op elkaar zaten.