IBM Domino Designer is een programma waarbij je gegevens op kan slaan op je site. Bijvoorbeeld als iemand een boot wilt huren. Dan is het altijd handig om deze gegevens ergens op te slaan en snel weer een overzicht te hebben. Hieronder zijn een paar punten die ik zal opnoemen van wat we hebben gedaan in de eerste periode met IBM Domino Designer.

- Eerst kregen we een inlognaam en wachtwoord en moesten dan inloggen in IBM Domino Designer

- We kregen de opdracht om drie formulieren te maken. Je moest dan 1 van de 9 opdrachten kiezen.

-Je kunt dan gelijk beginnen met de formulieren maken. Mijn onderwerp was een volleybalvereniging site maken en mijn drie formulieren waren Klanten, medewerkers en teams.

- Nadat de formuliers gemaakt waren moest voor elke formulier een view worden gemaakt. Het doel van een view is dat de gegevens die bij de formuliers worden ingevuld netjes worden weergegeven in een 'view', zodat alles overzichtelijker wordt.

- Verder moesten we ook nog knoppen maken ookwel acties genoemd. De knoppen helpen je om de gegevens van klanten en medewerkers makkelijker op te slaan. We hadden bijvoorbeeld een knop voor opslaan, afsluiten en bewerken er in verwerkt.

- Als laatste was de frameset aan de beurd waarin alles wat je tot nu toe hebt gedaan samenkomt tot een geheel. In de frameset wordt alles in actie gezet en kan je beginnen met de gevens opslaan van je klanten

 

Dit is ongeveer hoe het eindresultaat er uitzag:

 

Mening

Dit was onze eerste informatica opdracht en het was een erg leuk en leerzaam opdracht. Een database maken bleek veel moeilijker dan ik had verwacht. Maar met een beetje inzet en met de hulp van menneer melchior is het toch nog redlijk gelukt.

Eind.