Informatica
IBM Domino Designer
Raspberry PI
Game Design
Everyone should learn how to code, it teaches you how to think.
- Steve Jobs
Computer science is the operating system for all innovation.
- Steve Ballmer
Jas uit!
- Melchior, The best teacher

IBM Domino Designer

Afbeeldingsresultaat voor ibm domino designer

 

Wat is IBM Domino Designer?

IBM domino designer is een productief geïntegreerde ontwikkelingomgeving voor applicaties die op IBM Notes en Domino draaien. IBM Notes is de client in de client-server-, groupware-toepassing oorspronkelijk gecreëerd door de Lotus Development Corp. in 1989. In 1995 werd Lotus gekocht door IBM en omgedoopt in de Lotus Development-afdeling van IBM, tegenwoordig onderdeel van de IBM Software Group.

 

De opdracht

We moesten een database maken voor de opdracht die we kregen. Zo heb ik de opdracht over bustochten gekregen. Ik heb drie formulieren gemaakt van de klanten, personeel en reisgegevens, dus negen formulieren in totaal. Daarna heb ik over elk formulier weer views gemaakt, dus negen views. Als laatst hebben we een aantal knoppen gemaakt om de formulieren op te slaan en af te sluiten, en om een nieuw formulier te openen.

Al deze stappen hebben we gemaakt dankzij het programma IBM Domino Designer. Door een aantal stappen te volgen konden we gemakkelijk 'forms', 'views' en 'buttons' maken.

 

Mijn ervaring met IBM Domino Designer

Het was een leerzame opdracht voor mij waarmee ik mijn vaardigheden verder heb ontwikkeld. Ik weet nu hoe ik moet werken met IBM Domino Designer en kan forms, views en buttons maken. Wat deze opdracht zo leuk maakte was dat het puur praktisch was, wat ik mooi vind passen bij het vak informatica.

 

Bedankt voor het lezen van mijn artikel over IBM Domino Designer!wink