Informatica
IBM Domino Designer
Raspberry PI
Game Design
Everyone should learn how to code, it teaches you how to think.
- Steve Jobs
Computer science is the operating system for all innovation.
- Steve Ballmer
Jas uit!
- Melchior, The best teacher

Raspberry PI

Afbeeldingsresultaat voor raspberry pi]

 

Wat is Raspberry PI 

De Raspberry Pi is de naam van diverse singleboardcomputers gebaseerd op een ARM-processor. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Cambridge en was bedoeld voor educatieve doeleinden. De productie van de eerste Raspberry Pi Model B werd op 10 januari 2012 gestart. Sindsdien zijn er verschillende modellen en versies uitgebracht.

 

De opdracht

We kregen per tweetal een SD-kaart waar alles in werd opgeslagen. De SD-kaart deden we in Raspberry PI. Voor de rest sloten we de muis en het toetsenbord, de internetkabel, de HDMI-kabel en een stroomsnoer aan op Raspberry PI. Hieronder kun je zien hoe De Raspberry PI er van binnen uit ziet.

Raspberry Pi B rev 1

Na al deze dingen te hebben gedaan konden we beginnen aan onze opdracht. Op de site stonden er opdrachten en filmpjes gemaakt door meneer Melchior. Aan de hand daarvan hebben we verschillende opdrachten uitgevoerd als: hostnaam veranderen, RPI bedienen, screenshots maken, stoplicht etc. 

Later hebben we bij de opdrachten Python nodig gehad. Python is een programmeertaal waarbij er allemaal verschillende codes zijn die elk een ander functie hebben. Zo hebben we bijvoorbeeld een lichtje om de twee seconden laten branden. Tenslotte hebben we gewerkt met LDR en dat is een lichtgevoelige sensor.

 

Mijn ervaring met Raspberry PI

Ik vond het super leuk om te werken met Raspberry PI. De video's van meneer Melchior hielpen veel omdat hij stap voor stap filmde wat er gedaan moest worden. Het was bijzonder om te zien hoe je lichtjes kon laten branden door een paar code's in te voeren. Het leukste gedeelte vond ik dan het laten branden van de lichtjes.

Dit was mijn artikel over Raspberry PI. Tot volgende periode!