Hallo, ik ben Kewther Hamid. In dit verslag ga ik je vertellen wat we tijdens de les informatica hebben gedaan.

We moesten eerst een robot bouwen maar dat kunnen we natuurlijk niet zomaar uit het niets doen. Maar hoe moet dat nou? Ik ga je hier uitleggen hoe we dat deden.

We hadden een site gekregen van onze leraar ac-host.nl/I2/. We hadden ook een doos gekregen met alle benodigdheden , we bouwden onze robot met z’n tweeën. We deden alles stap voor stap maar toen we klaar waren begon het moeilijke deel ”het programmeren”.  Ik weet niet meer alle opdrachten op een rijtje maar ik ga kort samenvatten hoe we dat deden (je ziet dat ik een paar van de opdrachten heb geupload). Op de robot is een speciale input voor de kabel, we kregen een site waar we verschillende mogelijkheden hadden een programma om de robot te laten draaien, vooruitgaan etc. Toen we klaar waren om de robot te programmeren gingen we hem testen als hij niet deed wat we wilden programmeerden deden we het gewoon opnieuw. De leraar maakte de opdrachten steeds moeilijker en moeilijker zo bleef het tenminste wel een uitdaging voor ons.Ik zelf vond de robotopdracht niet zo leuk, omdat ik daar niet van hou. Maar dat ligt gewoon aan mij, het is niet mijn ding. Dit was mijn verslag hopelijk weten jullie nu het het ging.(Ik heb samengewerkt met Amira El Saleh, we konden goed met elkaar omweg).

< Making of

 

 

 

 

 

 In deze video zie je dat de Steve (de robot) afstand van de muur houdt. Maar waarom? Nou dat kon je instellen. Het programma heet move until near de naam zegt het al de robot houdt aftand bij een obstakel.

 

 

 

Deze opdracht heet move until touch. Dat houdt in dat de robot stopt wanneer de touch-sensor iets aanraakt.

 

 

 

Ik ben vergeten hoe dit programma heet maar ik kan wel vertellen wat dit inhoudt. Het houdt in dat de robot draait in een andere richting wanner er een obstakel voor hem staat.

 

Dit programma heet ‘linetrack’. Dat houdt in dat de robot de lijn volgt en dat doet hij door de kleurensensor. Door de kleurensensor volgt hij de zwarte lijn en heel goed ook.

 

Dit was mijn verslag+videos ik heb nog een paar videos maar die waren niet goed genoeg en zo wordt de verslag weer te veel. Bye Bye.