Kaartspel

Hallo, deze periode heb ik gewerkt aan een kwartetspel met de applicatie “Adobe illustrator”.

Tijdens deze periode heb ik geleerd hoe je met verschillende vormen werkt en hoe je bijvoorbeeld een afbeelding samen zet met een Vorm…

Mijn kwartetspel ging over Landen waarbij ik de landen: Frankrijk, Duitsland en Italië etc….. gebruikten.

In de les probeerde ik voor elke kaart een aparte design te maken…(Hier zijn de kaarten)

Zelf vond ik het geen moeilijke opdracht maar het koste wel veel tijd en energy ook was het moeilijk om iedere keer met een aparte concept te komen…

Ik vond het heel leuk en leerzaam en hoop dat ik het later nog kan gaan genruiken.

Verslag periode 3

De eerste stap was dat we de legos moesten sorteren.Je krijgt een kaart met hoeveel je van lego onderdeel die je nodig hebt. Je kan meer hebben van een lego stuk maar je kan ook tekort hebben. dan vraag je het aan je docent en geeft hij het aan je hoeveel je er nodig heb natuurlijk. Vervolgens is de volgende stap om naar lego mindset te openen en kijken hoe je het robot in elkaar gaat zetten. Het is ook handig dat je samen met iemand bent, want binnen 1 of 2 lesuren is het al klaar en kan je beginnen aan je opdracht van Robotica.De opdracht is dat je robot moet gaan bewegen ook wel rijden. Dat kan je doen via een app Lego mindstorms education. Als je je opdrachten hebt gemaakt kan je dat op de Brick zetten door met een usb kabel het vast te binden aan het Brick. Als eerst ga je de begin opdracht doen de basics opdrachten ook wel.

 

Dat zie je op dit foto dit is de begin opdracht.

                                                                                                                       je hebt als eerst :

 1. Basics
 2. Behaviours daarin heb je Movement, Sensors en Decisions.
 3. Als laatst Final.

Wat het belangrijkste onderdelen zijn van dit opdracht is het robot (brick) zelf, ook de onderdelen van het robot zelf zoals de kleine computer, tastknop, een kleine cameraatje, infraroodsensor en het programma zelf natuurlijk. Voor het opdracht heb je wel lesuren nodig en geduld want je kan niet in één keer alles af hebben, want je moet telkens naar het computer en daarna weer terug naar de gang om te kijken of het robot parcours goed aflegd. Zoals ik heb verteld door lesuitvallen etc hebben we het niet af hebben kunnen maken, maar ik hoop dat je er iets van heb geleerd. Ik heb alles  gedaan om jullie begripvol te helpen.

 

Video van rechtdoor:

Verslag periode 2

De 4 stappen hieronder zijn de dingen die ik heb gemaakt :

 1. het gebruik van Python op de RPI
 2. schrijven we ons eerste spelletje
 3. gaan we andere apparatuur aansluiten op je RPI (LED)
 4. maken we een verkeerslicht

 

In deze periode heb ik geleerd om een GPIO opstelling te maken. Hiervoor heb ik  deze materialen gebruikt :

 • een 330 ohm weerstand
 • een breadboard
 • een led
 • twee male-female draadjes

Het breadboard

We gebruiken een breadboard zodat we allerlei schakelingen met je RPI kunnen maken zonder te hoeven solderen. Tevens heb je op je RPI niet veel ruimte om grotere onderdelen aan te sluiten. Het belangrijk om te weten hoe de verbindingen op je breadboard lopen (zie plaatje hieronder)

Dit is een uitgebreide GPIO opstelling met de materialen die ik boven heb opgenoemd.

 • een zoemer op pin 21
 • een rood ledje op gp25
 • een geel ledje op gp8
 • een groen ledje op gp7
 • een schakelaar op gp21

 

Deze commando’s heb ik gebruikt voor Python 3 .  Je ziet bijvoorbeeld dat knop = Button en dan de bijbehorende nummer. En zo ging ik door met alle materialen die ik had.

een opmerking :

Ik heb niet alle opdrachten kunnen inleveren omdat aan het eind van de periode de sd-kaart van de raspberry pi werd geoverheat en kapot gegaan waardoor al onze opdrachten kwijt waren.

Verslag periode 1

 

ik heb een programma gemaakt over mijn computershop waarbij ik alle gegevens van klanten en producten erin moest zetten, zoals in Omzet, reserveergegevens ,gegevens van de computers, prijs van de computers enzovoort. In deze verslag laat ik jullie zien hoe ik van start ben gegaan.

Als eerst open je natuurlijk het programma zelf genaamd IBM Domino Designer en log je in met je gegevens. Om dat te kunnen krijgen moest je eerst naar de docent en kreeg ieder een eigen bestandje om in te kunnen loggen.

Nadat je al je gegevens hebt gekregen ga je eindelijk ergens beginnen. Ik begon bij het maken van formulieren waarbij ik alle gegevens van de klanten in verwerk als ze willen reserveren bijvoorbeeld. Vervolgens ben ik begonnen van het maken van views, dat houd in dat je een lijst maakt met alle documenten van het zelfde soort, waar dus je formulieren in komen maar met alle ingevulde gegevens. Ook moet je verschillende soorten formulieren maken dus voor klanten een formulier voor de werknemers een formulier voor de campingkamers die ze willen huren etc. Om het makkelijker voor jezelf te maken kan je je eigen keuzenlijst maken. Dat is dan dat je kan aanklikken welke formulier je nodig hebt. Het systeem moet natuurlijk ook een rapport kunnen maken en printen vanuit de voorbeeld van het scherm.

Informatica Blog

Hallo mijn naam is mohammed berrag en dit is een verslag van de opdrachten die ik heb gedaan.