Homepage
Domino Designer
Raspberry PI

From the Blog

Domino Designer

 

Wat is Domino Designer?

IBM Notes is de client in de client-server-, groupware-toepassing oorspronkelijk gecreëerd door de Lotus Development Corp. in 1989. In 1995 werd Lotus gekocht door IBM en omgedoopt in de Lotus Development-afdeling van IBM, tegenwoordig onderdeel van de IBM Software Group.

IBM noemt het "een geïntegreerde desktopclienttoepassing voor professionele e-mail-, agenda- en softwaretoepassingen op een IBM Lotus Domino-server".

IBM Domino Designer is een geïntegreerde ontwikkeling die:

- Biedt PowerTools voor ontwikkelaars van bedrijfskritieke toepassingen met inbegrip van relatiebeheer, klantendienst, facturering systemen, bijhouden van de keten van de levering en projectmanagement.

- Het helpt u dwingende toepassingen bouwen.

 

 

Wat hebben we gedaan?

Iedereen kreeg zijn eigen inlognaam en wachtwoord en hiermee kon je werken met IBM Domino Designer.

Je kreeg een aantal cases waaruit je moest kiezen en verder aan moest werken. Ik had de case bustochten gekozen. Bij de case moest je 3 formulieren maken. Mijn 3 formulieren waren: reisgegevens, reizigers en personeel.

Hierna moest je views maken over de formulieren en tenslotte moest je knoppen maken. Alles werd uitgelegd in video’s, hoe je wat moest doen.

Mijn ervaring met Domino Designer

Ik vind dat Domino Designer heel duidelijk en goed is gemaakt. Soms had ik wel moeite met het maken van formulieren en views, maar met behulp van de video’s heb ik het uiteindelijk kunnen maken. Daarnaast past het ook heel goed bij het vak informatica en was het best leerzaam.