Homepage
Domino Designer
Raspberry PI

From the Blog

Raspberry PI

 

De Raspberry PI is een complete computer gebouwd op enkele printplaat, met een microprocessor, geheugen, input/output, en andere onderdelen nodig voor een functionele computer. De universiteit van Cambridge ontwikkelde de raspberry PI. In 2012 startte de productie van de eerste raspberry PI. Het kan gebruikt worden als een computer en je kunt er apparaten aansluiten. 

Wat moesten we doen?

We moesten eerst groepjes van twee maken en dan kreeg je per groep je bakje met het materiaal dat je nodig zou hebben. Op de SD-kaart moest je een bestand downloaden. Vervolgens moest je de RPI aansluiten aan de computer en hier waren er verschillende opdrachten die je moest uitvoeren. Zoals het veranderen van je hostnaam, de RPI bedienen, screenshots maken, stoplicht etc. We moesten ook een opstelling maken waarbij we ervoor moesten zorgen dat het lampje ging branden. Dit deed je met hulp van codes in python. Tesnlotte hadden we gewerkt met LDR. Dit is een lichtgevoelige sensor

 

 

 

 

 

Wat is python?

Python is een programmeertaal waarbij er allemaal verschillende codes zijn die elk een ander functie hebben. Bijvoorbeeld het licht laten branden om de 2 seconden etc.

Mijn mening

Ik vond het werken met de RPI best leuk. Vooral door de video's was alles makkelijker en kon ik snel te werk gaan. Het maken van een opstelling vond ik het leukst, want je liet een lampje branden door een code in te voeren wat dus best bijzonder is.