Opdracht:

We kregen de opdracht om een database te ontwerpen. Er waren 9 verschillende cases. Ik kreeg case nummer 3 toegewezen. Case nummer 3 ging over vluchtinformatie. Ik moest dus een informatiesysteem voor een reisbureau maken. Een database maken is niet makkelijk. Zeker niet voor een computerleek pur sang. Met behulp van het onderstaande stappenplan wist ik het uiteindelijk toch tot een goed einde te brengen.

Stap 1: Als eerst begon ik met het maken van drie formulieren een personeelsformulier, een klantenformulier en een formulier voor de vluchtgegevens.

 

Stap 2: De tweede stap was het maken van views nadat je je views gemaakt had moest je een aantal keer een formulier invullen. Zodat de gegevens in de views zichtbaar waren. Bij elke formulier hoort een apart view. Ik had per formulier zelfs twee views. Elk van de twee views was gesorteerd op een ander gegeven.

 

Stap 3: De derde stap was het maken van knoppen. Met behulp van knoppen kan een klant een ingevulde formulier opslaan en afsluiten. Met knoppen kun je ook simpel en snel via een view meteen een nieuwe klant toevoegen.

 

Stap 4: Nadat je de formulieren, views en knoppen had gemaakt was het tijd voor het maken van een template. De template moest een beetje opgemaakt worden. De template is een soort overzicht van alle personeel en klanten.

 

 

 

Stap 5: Als laatst heb ik een reserveringsformulier gemaakt. Met een reserveringsformulier kun je door 1 gegeven te selecteren de rest van de gegevens laten berekenen. Het is dus een soort combinatie van twee formulieren daar kun je zoals de naam al zegt een reservering mee maken.

 

 

 Mijn mening:

In het begin vond ik het heel lastig om alles bij te houden. Ik had gewoon wat meer tijd nodig dan de rest van de groep. Na een poosje raakte ik gewend aan domino designer. Ik begon het na een tijdje ook heel leuk te vinden. Het was zeker een leerzame ervaring voor een computerleek als ik.

 

 

 

About

All demo content is for sample purposes only, to represent a live site.

Note: Galatea is built on the latest version of the Gantry 5 Framework.