In periode 2 zijn wij begonnen aan robotica. Reyahan, Sofia en ik kregen een bouwpakket met bouwinstructies in de handen gedrukt. Met dit bouwpakket hebben we onze robot in elkaar gezet. Daarna zijn we begonnen me programmeren. Dit programmeren bleek veel ingewikkelder te zijn dan ik als eerst gedacht had. 

 

Wat is Lego Mindstorms?

Met Lego Mindstorms kun je een robot bouwen, en je kunt die robot met behulp van programmeren precies laten doen wat jij wilt. Je start een project op het Lego Moindstorm programma. In dit project verwerk je een script met behulp van sensoren.  Een voorbeeld van zo'n script is bijvoorbeeld de line follower script. Ik heb op mijn website een artikel gepubliceerd waarin in details is uitgelegd hoe zo'n script precies werkt. 

 

Wat hebben we precies gedaan?

Ik werkte samen met mijn klasgenoten Reyhan en Sofia. We zijn begonnen met het in elkaar zetten van de robot. Dat was heel simpel dus de klus was zo geklaard.

                        

 Daarna kwam het ingewikkelde gedeelte erbij kijken namelijk het daadwerkelijk programmeren van de robot. Het het grootste gedeelte was redelijk simpel je hoefde eigenlijk alleen maar de instructies op de website nadrukkelijk te volgen. Toen kregen we de opdract van de line follower script. Na heel wat youtube filmpjes lukte het om een beetje een inschatting te maken van wat er nou precies van ons verwacht werd. Daarna begon het echte werk pas het was een beetje puzzelen maar uiteindelijk is het toch redelijk goed gelukt. Al zeg ik het zelf.

Wat vond ik ervan?

Ik vind Lego Mindstorms de leukste opdracht tot nu toe. Het is heel leuk om te zien hoe je steeds meer en meer kan met de robot. Elke keer als we klaar waren met het programmeren was het best spannend om te zien of het goed gelukt was. Elke keer dat alles precies ging zoals we wilden bracht een stukje voldoening met zich mee. Als dingen niet meteen de eerste keer lukte was het interessant om uit te zoeken wat er nou precies verkeerd was gegaan, en hoe we er nou voor konden zorgen dat het de volgende keer wel zou lukken.

About

All demo content is for sample purposes only, to represent a live site.

Note: Galatea is built on the latest version of the Gantry 5 Framework.