ALI DIN
4HNT
EDITOR
DESIGNER

Projects

Raspberry Pi Small Computer With Major Capabilities Read Story
Python A Computer Language Reformed Read Story

Introductie

Ik heb et behulp van het programma IBM Domino Designer een hulpmiddel gemaakt voor het bedrijf BeterRijzen. Het programma kan met dit hulpmiddel gemakkelijk gegevens zien van haar klanten. Het hulpmiddel zorgt er ook voor dat de genoemde klanten makkelijk hun gegevens kunnen invullen. Ik heb de afgelopen paar weken aan dit verslag gewerkt, en ben erg tevreden met het eindresultaat. 

Wat heb ik gedaan?

Ik heb in het programma verschillende formulieren gemaakt, hierbij kunnen de klaten hun gegevens indienen. Ik heb geprobeerd de formulieren heel breed te maken zodat echt elk nuttig deeltje informatie, bij ons terecht komt. Deze formulieren kan het bedrijf BeterRijen dan zien via iets wat heet "views". Hier zien ze op een rijtje alle gegevens die klanten hebben ingediend (zie het plaatje). Het maken van deze views en formulier was niet echt ingewikkeld, het was voornamelijk het bedenken wat belangrijk is wat in de formulier moet zijn. Daarna hebben ik een overzichtelijk "frameset" gemaakt, dit kan je ook wel zien als een interface voor je gegevens, een soort van design. Daarna was het nog alleen maar de puntjes verbinden (wat trouwens het ingewikkeldst was) en klaar. Het verbinden van de "views" en de "frameset" was het lastigst. Pages zijn de individuele onderdelen van een frameset, in een frameset heb je bijvoorbeeld een linker-, en rechterdeel. Je kan dus met behulp van pages de frameset individueel inrichten, dit kan het proces dus minder lastig maken.

Reflectie

Er waren veel gedeeltes waar het minder ging, bij deze gedeeltes kwam ik er niet achter hoe iets verbonden moest worden. Het bijvoorbeeld verbinden van de views en de pages waren lastig, je moest bijvoorbeeld je al gemaakte views in gegevens te veranderen. De drukte van de klas was ook een heel groot probleem, door de onrust ging concentreren moeilijk, dit werd steeds een groter probleem namens de moeiklijkheids graad. Verder duurde het verbinden lang. Verder waren er ook vragen die ik had die ik zelf moest oplossen, dit kwam natuurlijk door de drukte van de klas. De tijden waar het goed ging kon ik gewoon lekker doorwerken, natuurlijks was de drukte van de klas nog een systematisch probleem.

 

Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.
- Albert Einstein
A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.
A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.
-Charles Darwin
However difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at.
However difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at.
-Stephen Hawking