ALI DIN
4HNT
EDITOR
DESIGNER

Projects

Raspberry Pi Small Computer With Major Capabilities Read Story
Python A Computer Language Reformed Read Story

Wat hebben we gedaan?

We hebben gewerkt met een Raspberry Pi, dit is een mini computer die op de Linux OS werkt. Dit is omdat Linux ''lightweight'' is, de volledige versie van Windows 10 zou dan ook moeilijk op de Raspberry Pi werken. Met deze Raspberry Pi moesten we verschillende opdrachten doen, deze opdrachten gebruikten allemaal de computer taal: ''Python''.

rpi componenten los

De opdrachten

Je taart voor het eerst aansluiten

We begonnen met het standaard aansluiten van onze Pi, dit proces was natuurlijk niet moeilijk. Met behulp van een makkelijk plaatje was het niet zo moeilijk om alles aan te sluiten. Daarna moesten we de Raspberry Pi voor het eerst opstarten en toen gingen we voor het eerst te maken krijgen met de Pi OS.

plug in

De hostnaam van je RPI aanpassen en een gebruiker aanmaken.

Bij deze opdracht kregen we voor het eerst te maken met Python, dit programma was (toen) nog nieuw voor ons en we wisten er nog helemaal niks van. Op dit moment weten we veel meer door de opdrachten die we moesten maken, natuurlijk gingen we rustig beginnen met Python. De hostname aanpassen was veel makkelijker dan een gebruiker aanmaken.

RPI USER 01b

Screenshots via terminal en de eerste Python regels.

We hebben geleerd hoe we screen shots moesten maken via de terminal, dit was dan ook de eerste keer dat we in aanraking kwamen met de terminal. De python regels waren meer kleine opdrachten dan 1 project. We hebben vooral bij dit stuk over cijfers geleerd. Hoe de tekens werken en hoe we een simpele som zoals 4 + 4 door python kunnen oplossen. De ''groter dan'' en ''kleiner dan'' tekenen hebben we ook geleerd, > en <.

Image result for raspberry pi terminal

 

Opdracht 7>. 

Opdracht 7 en groter gingen we de Pi echt physiek aanraken, we gingen dan ook 3 dingen aansluiten:

Stoplichten

We begonnen met de stoplichten, deze waren niet zo moeilijk te doen. We kwamen aan het begin wel wat problemen tegen maar met behulp van het eigen initiatief was het niet te moeilijk. De stoplichten gingen dan ook om de beurt licht geven.

 

Buzzer

De buzzer was wel wat moeilijker, we hadden best veel problemen hiermee. De code die was gegeven in de instructies werkte totaal niet, veel veranderingen en problemen later lukte het uiteindelijk wel. 

Infrarood sensor.

De infrarood sensor was het grootste probleem, het laten werken met onze Pi lukten ons totaal niet.  We hebben veel dingen geprobeerd en we moesten zo ver gaan dat wee de leraar erbij moesten halen. We hebben we geleerd hoe een infrarood sensor werkt, het  ''detect'' warmte. Als je bijvoorbeeld je hand voor de sensor doet pakt hij de warmte van je hand op en stuurt een signaal naar de Pi.

Image result for infrarood sensor

 

 

 

 

 

Reflectie

Ik vind dat deze opdracht gelukt is, we kwamen geen problemen tegen en alle opdrachten die werden gegeven hadden we zonder teveel moeite gemaakt. Hier zijn ik en mijn partner dan ook heel blij om. We hebben allebei meer geleerd over Python, dit kan helpen als we een informatica o ICT kant opgaan. Wij zijn geen experts in Python maar we zouden alle opdrachten zonder moeite opnieuw kunnen doen.

Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.
Imagination is more important than knowledge. Knowledge is limited. Imagination encircles the world.
- Albert Einstein
A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.
A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.
-Charles Darwin
However difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at.
However difficult life may seem, there is always something you can do and succeed at.
-Stephen Hawking