Periode 2:

In het tweede periode waren wij bezig met Raspberry Pi en website ontwerpen, maar eerst hebben wij met Raspberry Pi applicatie kennis gemaakt en dan een website ontwerpte.

Wat is Raspberry Pi:

Raspberrypi is de naam van diverse singleboardcomputer  die gebaseerd op ARM_processor. De Raspberry Pi werd ontwikkeld aan de Universiteit van Combridge  en was bedoeld voor educatieve doeleinden. De productie van de eerste Raspberry Pi Model B werd op 10 januari 2012 gestart. Sindsdien zijn er verschillende modellen en versies uitgebracht.

Een Raspberry Pi aansluiten:

voor een Raspberry Pi aansluiten heb je volgende dingen nodig:

1_ Een computer beeldscherm

2_ Een stroomsnoer voor de RPI

3- Een toetsend boerd en een muis

4_ SD_kaart voor de RPi 

voor het aansluiten moet je eerst de SD kaart aansluiten dan de andere dingen, je heeft voor Rapberry Pi nog andere applicatie nodig zoals NOOBS en Rapbian die kun je van www.raspberrypi.org downloaden.

 

 

 
Als je RPI is verbonden met het netwerk (de internetkabel zit er in) dan is het ook mogelijk om je RPI te bedienen vanaf de computer. Daarvoor zijn twee mogelijkheden.

1_ Met het programma VNC (Virtual Network Computing) kan je zowel je de RPI compleet bedienen alsof je direct verbonden bent aan de RPI. De VNC server staat al geinstalleerd op je RPI, je hoeft deze alleen nog maar aan te zetten

2_ Met SSH kan je ook je RPI bedienen. SSH heeft echter wel de beperking dat je alleen een terminal verbinding kan opzetten. Je kan een SSH verbinding opzetten met het programma Putty wat op je computer staat.

Het Raspberry Pi applicatie is echt leuk en interessant, want je kan allerlei programming doen die ook met wifi kan connect worden, je leert bijvoorbeeld dat hoe je een lamp kan aan en afdoen, je leert hoe je een Led moet maken. Dus allerlei programminng dat handig is voor de Raspberry Pi, eerst was echt moeilijk om met Raspberry Pi te werken en begrijpen maar toen ik met de opdrachten bezig was, snap ik wel dat hoet moet ik verder gaan. ik volgd de videos dat onze docent heeft gemaakt., dan alles ging goed. Als je voor het eerste tijd Raspberry Pi wil gebruiken dus moet echt de vedios volgen en met de practische opdracht oefenen. Ik heb in het eerts gezegd dat Rapberry Pi is eigenlijk een soort programming en programming is altijd heel breed dat ik in mijn verslaag kan niet uitleggen, dus ga even zelf zien en oefen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Website:

Voor website moest je eerst in het website van Joomla zoeken dat welke soort website vind je leuk en mooi, ik heb de Citadel website gekozen dat ik later moest ontwerpen. Citadel is een leuk een interssante website, eesrt was echt moeilik om ontwerpen maaar later werd gewoon makkelijk. Voor ontwerpen moet je eerst sommige stappen doen zoals modules aanmaken, articels en nog anders. Dan je website moest home, IMM, IOT, Gamdesigner en nog database hebben, je mag zelf kiezen of weten dat wat ga je annmaken. Voor ontwerpen heb je layout en style dat de belangrijke verandering kan via layout doen. Ik heb voor mij website video, foto en links ingevoer, en voor homa page nog tijd en inlog module heb gemaakt. 

 

joomla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

slideshow homepage

Be first one, forever

I love My world

Never Stop Dreaming

Life is too short, so do what makes you happy

Be your self

dhr. melchior is the best!!

Freedom is the best feeling in the world

Inheritance

You can now inherit particles, attributes, sections, and even entire layouts from one outline to another.
New item

Layout / Section Inheritance

Inherit or clone entire layouts, as well as individual sections, to quickly configure the perfect website. Layout management has never been this easy.

Read More

Particle / Atom Inheritance

Particles and atoms can now be synced together enabling you to quickly and easily configure and manage content throughout your website.

Read More