woensdag, juli 28, 2021

De afgelopen weken heb ik samen met nog vele andere leerlingen gewerkt aan code.org. Je zult nu vast wel denken, hé wat is dat! Het maakt helemaal niets uit, want bijdeze ga ik het jullie uitlegen. (trouwens ik wist ook niet dat het bestond XD)

Wat is code.org ?

                                                                                                                                                                                         codeorg 1

code.org is een leerzame website. Aan de hand van kleine spelletjes/opdrachten leer je eigenlijk het programmeren van computers. Deze site leert je eigenlijk dat je geen genie hoeft te zijn om te leren programmeren. Als je het leuk vind en het graag wilt leren, krijg je programmeren zo onder de knie. Tuurlijk moet je wel oefenen maar uiteindelijk is het het allemaal waard! Als je goed om je heen kijkt kan je zien dat ICT letterlijk overal is, bv. landbouw, races, scholen, thuis en nog veel meer plaatsen. Zo zie je dat technologie overal is.

hoe ging het ?

In het begin vond ik het wel raar en moeilijk, want ik snapte ook niet wat je moest doen en wat de bedoeling was. Maar na een paar spelletjes en videos te hebben bekeken en uitgevoerd hebben ging het al een stuk soepeler. We begonnen simpel, met stage 1. Hier leerden we eigenlijk soort van de basis van programeren. Bijvoorbeeld dat je een panneeltje hebt met Move Forward, dat betekent loop naar voren. Of bijvoorbeeld Turn Left, ga naar links. Later in het spel leer je steeds meer paneetjes en word het niveau wat opgevoerd. Ik vind zelf techniek best wel een leuk onderwerp. Informatica lijkt er veel op dus vind ik het ook erg leuk. Eerst dacht ik dat het erg moeilijk zou zijn, maar het valt gelukkig reuze mee! Als je goed oplet en veel oefent komt het allemaal wel goed.

wat heb ik geleerd ?

  ik heb tot n u toe al best wel veel gelleerd. Ondere andere bijvoorbeeld hoe je een computer een opdracht kunt geven. Maar ikheb ook geleerd dat je niet perse alles moet schrijven. Met een paar handige blokken kun je een computer heel makkelijk besturen.

 

hoe is het verlopen ?Ik vind dat het een  leuke manier is om te beginnen te leren. Het is simpel en makkelijk en het is precies op niveau. Ook vind ik het goed hoe de makers op een leuke en leerzame wijze leerlingen willen laten kennis maken met code.org. Ik zou het zeker aanraden!

Dit is het einde van mijn eerste verslag! Ik ben best wel enthousiast wat jullie lezertes ervan zullen vinden.XD ik hoop dat jullie het leuk vonden en het met plezier hebben gelezen.

 

Sarah out!