Lego Mindstorms

Inhoud

  • De opdracht
  • De stappen
  • Slot

De opdracht:

In de tweede periode waren we bezig met robotica. Daarbij gebruikten Lego Mindstorms programma en robots. Deze opdracht moesten we in tweetallen doen, dus ik was een tweetal met Sinem. In het begin was het nog makkelijk want we moesten de robot alleen in elkaar zetten. Later werd het wel wat moeilijk.

 Stappen:

In de eerste paar lessen moesten we de robot bouwen. Daarvoor hadden we een uitleg waar duidelijke afbeeldingen erbij stonden. De volgende lessen moesten we de robot programmeren, dat vonden we met Sinem best moeilijker alles kwam nog onduidelijk. Daarom keken we via de site Lego Mindstorms naar filmpjes en toen lukte het wel om de robot in te stellen. We moesten hem instellen dat hij rijdt zoals wij wilden. We moesten hem rechtdoor laten rijden met een bepaalde snelheid, en vervolgen omkeren en doorrijden. Dat was wel makkelijker dan de andere sensoren die we moesten doen.

Daarna gingen we te werk met de sensoren. Als eerste moesten we de de tastsensor instellen. De opdracht was bij dit sensor om de robot te laten stoppen wanneer de tastsensor werd ingedrukt. De volgende sensor die we moesten instellen was de kleursensor. We moesten de robot programmeren dat hij de zwarte lijn bleef volgen. Vervolgens gingen we de ultrasone sensor instellen. Dat is een soort infrarood sensor, dus hij achterhaalt voorwerpen op een bepaalde afstand. De allerlaatste opdracht was om alle sensoren samen te voegen. Dat was het moeilijkst van alles. 

Slot:

Ik vond dit een moeilijke maar ook een hele leuke opdracht. Ik vond het leuk dat je in tweeën mocht werken. Het was vergeleken de andere opdrachten veel leuker, omdat jezelf dingen ging bouwen en het dan ging instellen en het testen.