Wat is een database en wat was de opdracht hierbij?

Een database is een opdracht waarin je de database van een bedrijf moet regelen, ikzelf had de opdracht om de database van een camping op te stellen. Met behulp van IBM Dominos Designer kon je een informatiesysteem voor de camping regelen, zodat men via internet (computer) hun bungalows kan huren. Er moesten bijvoorbeeld klantengegevens en personeelsgegevens in komen, hiermee kon makkelijk de inventarisatie van een bedrijf op orde gesteld worden.

 

Werkwijze

Om een database te maken begon ik eerst met het maken van formulieren voor het personeel, de klanten en het product (bungalows), hierin werden onder andere de voornaam en achternaam van de klant of personeelslid gevraagd. Om alles op orde te stellen, moest ik daarna beginnen met het maken van een 'view', hierin werden alle gegevens netjes onder elkaar ingevuld van de klanten of het personeel. Om het wat eenvoudiger te maken voor de bezoeker, werden er knoppen toegevoegd met acties als bijvoorbeeld, 'opslaan en afsluiten'. En tot slot maakte ik om het tot één geheel te krijgen, een frameset, hier werd alles bij elkaar gevoegd en toen was mijn database zodanig af, dat mijn klanten en personeel alles digitaal konden regelen.

 

Mening

Het maken van een database leek op het begin erg moeilijk, want buiten het feit dat dit mijn eerste informatica opdracht was, zag het er ook erg ingewikkeld uit. Voordat ik deze opdracht kreeg van de docent, was ik al van plan om ooit een database te maken voor een site van een bedrijf, om zo gigantisch rijk te worden, dus toen ik te horen kreeg dat dit onze opdracht werd, werd ik erg enthousiast. Ik kon er niet alleen van leren qua theorie, maar er werd ook nog eens in de praktijk geoefend en verbeterd (door de docent). Al met al vond ik deze opdracht erg leuk en heb ik er erg veel van kunnen leren. Niet alleen voor nu, maar ook in de toekomst als ik mijn eigen database wil maken voor mijn site van mijn bedrijf.