Kraken
Versatile
Stylistic
Tarik Coskon
Verwelkomt u op
Zijn informatica site

Raspberry Pi

 

Wat werd er gevraagd?

 

De opdrachten waren verschillend. We begonnen eerst met de basis en dat ging steeds verder en verder. We maakten bijvoorbeeld een reactiespel en maakte verschillende scripts voor bijvoorbeeld een knipperlicht. De opdrachten stonden allemaal op de site.

 

Wat is Raspberry Pi eigenlijk?

 

Raspberry Pi is eigenlijk een naam. Het is de naam van verschillende singleboardcomputers. Deze verschillende singleboardcomputers zijn gebaseerd op een ARM-processor. Raspberry Pi werd puur gemaakt voor educatieve doeleinden. De productie van de Raspberry Pi begon op 10 januari 2012. Sindsdien zijn erg verschillende versies hiervan uitgebracht. Een kenmerk van de Raspberry Pi is, is dat het voor een hele lage prijs wordt verkocht.

 

Benodigdheden:

 

  • Computer met de programma Raspberry Pi
  • Monitor en hdmi kabel
  • Een breadboard
  • Verschillende LED lampjes
  • Zoemer
  • Een knop
  • Infraroodsensor
  • LDR
  • CondensatorProces oftewel hoe gingen we te werk?

 

We begonnen eerst met het overschatten van de nieuwe opdrachten, maar nadat we elke week er mee bezig waren, begon het niet alleen makkelijker te worden, maar ook leuker. We begonnen eerst met de basis dus de standaard script ‘’taal’’. Nadat we klaar waren met dit gingen we door met de opdrachten. We zagen dat dit heel toepasselijk was, omdat we de basis telkens gebruikten in de opdrachten. We gebruikten de basis in de Python en GPIO.

 

Resultaten:

 

Nadat we de scripts hebben gemaakt en hebben uitgevoerd zagen we een paar resultaten. We hebben verschillende opdrachten gemaakt, zoals het maken van een script en het laten knipperen van het LED lampje. Dit was met een groot succes, wanneer de knop werd ingedrukt zagen we ook in de Python een reactie terug, we zagen de twee termen true en false terug. Helaas hebben we niet alle opdrachten kunnen afronden, wegens het verzuim van ons beide. Maar we hebben ons best gedaan en gewerkt tot waar we konden kunnen komen.
Conclusie/reflectie:

 

Kortom was dit net als elke andere opdracht heel leuk en educatief. Het is heel leuk voor ons, omdat we actief moeten gaan zijn en zelf dingen moeten gaan maken. Wat wel jammer is, is dat we niet alles konden gaan maken. We hopen dat we dit toch nog volgend jaar kunnen gaan doen.