Kraken
Versatile
Stylistic
Tarik Coskon
Verwelkomt u op
Zijn informatica site

Robotica

In de 2de periode kregen we een opdracht om een robot te maken met bepaalde acties die hij moest gaan doen. Het begon met het ontwerpen van de robot en later het programmeren van de robot.

Wat was de opdracht?

De opdracht was eerst om een robot te gaan bouwen, dus alles bij elkaar zet en een robot ontwerpen. Deze robot moest een paar acties gaan doen die we als opdracht kregen van de docent, zoals het volgen van de zwarte lijn.

 

Hoe ging het?

Samen met mijn vriend hebben wij heel veel moeten puzzelen hoe een robot nou eigenlijk moest werken. Eerst hebben we de robot gemaakt door de instructies te gaan volgen. Nadat we alles goed hadden gebouwd en gecontroleerd gingen we over naar de opdrachten die er gemaakt moesten gaan worden. Om die opdrachten te kunnen makken, hadden we EV3 nodig. EV3 is een programma waar je de scripts op maakte. Nadat we de juiste scripts hadden gemaakt, moesten we het downloaden op onze robot. Het begon makkelijk ging telkens over naar moeilijkere opdrachten.

Benodigdheden

  • Lego materiaal
  • Infrarood sensor
  • Kleursensor
  • Tastsensor
  • Een computer
  • Kabel
  • Het EV3 programma

Image result for ev3 robot

Conclusie

Dit was een zeer educatieve opdracht, naast dat het heel leerzaam was, was het ook nog eens heel erg leuk om hier aan te werken. In eerste instantie zal je het een beetje grappig vinden, want je zou denken ‘huh gaan we nou serieus in de 5de klas ons bezig houden met LEGO?’. Later kregen we wel het besef dat het niet zo makkelijk was als verwacht. Het begin was makkelijk, de makkelijkere opdrachten zoals het draaien van de robot. Deze opdrachten werden steeds moeilijker, dus was het niet meer makkelijk voor ons. Kortom het was een lastige opdracht, maar wel een heel educatieve en vermakende opdracht.