De opdracht

In de afgelopen periode hebben we ons bezig gehouden met de Raspberry Pi. De Raspberry Pi is een soort mini computer. Ik had nog nooit een Raspberry Pi gebruikt, ik had dus geen ervaring ermee. In het begin moesten we wat downloaden op een SD kaart. Dat is belangrijk om je Raspberry Pi succesvol te kunnen opstarten. Vervolgens moesten we de Raspberry Pi aansluiten op een monitor. Je moet allerlei kabels gebruiken hiervoor. Nadat we hadden geleerd hoe dat moest, moesten we beginnen aan de opdrachten op de site ac-host.nl/informatica. Via die site kon je opdrachten die bij de Raspberry Pi horen bekijken. Bij de eerste opdracht moest je je host naam veranderen door terminal te gebruiken. De code die je moest invoeren stond in de opdracht. Als tweede opdracht moesten we een pc bedienen vanaf onze Raspberry Pi. We hebben het programma vnc gebruikt om dit te kunnen doen. Vervolgens begonnen we met lampjes laten branden. We maakte gebruikte ook een weerstand hierbij. We leerden ook allerlei codes in Python. We leerden hoe je sleep moest gaan gebruiken bijvoorbeeld. De opdrachten moesten we over het algemeen zelfstandig maken. Als het je niet lukte kon je bij de docent langs voor hulp maar dit hoefde vaak niet omdat er voldoende instructies werden gegeven op de site. We werkte in groepjes van twee. Ik was samen met Takoua in een groepje. Ik heb de opdrachten kunnen maken. In het begin van de les ging ik zoals altijd mijn Raspberry Pi opstarten nadat ik alle benodigde kabels erbij haalde. De tijd die erover bleef gebruikte ik om aan de opdrachten te werken. Ik had niet echt een planning. Elke les keek ik op de site om te herinneren waar ik was gebleven. En vanaf daar ging ik verder.

Het eindresultaat

Ik heb wat ervaring gekregen met Raspberry en ik heb wat geleerd over Python. Ik heb ook de gegeven opdrachten afgerond.

Wat ik vond van het onderwerp

Ik vond het onderwerp interessant. Ik vond het leuk om met Python te werken. Ik vond het leuk om codes te leren en die te kunnen gebruiken. Het gedeelte met de Raspberry Pi vond ik minder leuk(elke les weer kabels aansluiten en steeds weer lampjes op juiste plek zetten etc).