periode 2 verslag

Verslag

In deze periode hebben wij gewerkt aan Raspberry PI. Eerst waren we begonnen met het installeren van de Raspberry PI op het beeldscherm. Daarvoor heb je een SD-kaart, een startkabel en een HDMI- kabel nodig. Daarnaast heb je ook nog de kabel nodig van de muis en toetsenbord. Als je internet nodig hebt voeg je nog een internet kabel toe. Je sluit het allemaal aan de computer (Raspberry PI). In de eerste les gingen we kennis maken met het programma Python. Als je dat opende kreeg je een file wat ook wel shell genoemd wordt. De commandoโ€™s die je erin typt wordt gelijk uitgevoerd. Typ je bijvoorbeeld 12+18, dan krijg je gelijk het antwoord erop (30). De volgende lessen gingen we kennismaken met de pins op je Raspberry PI. Je noemt dit ook wel de General Purpose Input Output oftewel GPIO. Je kan daar allemaal kabeltjes aan bevestigen. Het eerste opdracht waar we aan begonnen was een GPIO opstelling. Daar had je 5 dingen voor nodig: een breadbord, een 330 ohm weerstand, een ledje, male-female draadjes en natuurlijk je computer.

Afbeeldingsresultaten voor 330 ohm weerstand

Je bevestigt het op een bepaalde positie en opent het programma Python en zet je de commandoโ€™s erin. Dat waren de basis dingen die je moest weten om verder te gaan naar wat moeilijkere opdrachten. Zo hebben we meer ledjes bevestigt, meer commandoโ€™s toegevoegd en op andere manieren bevestigt. In de lessen door hebben we nog een buzzer toegevoegd op het breadbord en zo door hebben we verder expirimenten gedaan.

Afbeeldingsresultaten voor breadbord

 

 

Wat ging er goed en wat slecht?

Goed-ย ย ย  De samenwerking ging heel goed. We hadden steeds weer iets van elkaar geleerd. We konden goed met elkaar opschieten.

De uitleg van de website was eg duidelijk waardoor we geen onduidelijkheden hadden.

We konden alle spullen makkelijk vinden.

Na een paar keer oefenen met de Raspberry pi en het beeldscherm ging alles steeds makkelijker.

 

Slecht- er waren niet echt / minpunten