Software

code.org

Over Code.org

Code.org is opgericht in 2013 door de tweelingbroers Hadi en Ali Partovi met een video dat computerwetenschap promoot. Deze video werd #1 op YouTube voor een dag en wel 15,000 scholen waren geinteresseerd en bereikten de tweelingbroers om hulp. Sinsdien is het opgebouwd tot een volledige organisatie ter ondersteuning van een wereldwijde beweging. Het doel hiervan is om elke leerling op school een kans te geven om computerwetenschap, oftewel informatica, te leren en beschikken. 
 
Wanneer je inlogt/aanmeld op code.org zie je de 20-uur intro cursus staan. Van de docent kreeg ik de opdracht om daarmee aan de slag te gaan. Wanneer je op doorgaan hebt geklikt, zie je al snel een spelletje dat je moet spelen. Het eerste niveau is met een angry bird die het biggetje wilt vangen. Hier moet jij voor zorgen met de blokjes naast het spelscherm als hulpmiddel. Iedere level dat je omhoog gaat zal steeds een groter uitdaging zijn. Als er nieuwe functies erbij worden toegevoegd, dan word dat uitgelegd met een filmpje dat onmiddelijk verschijnt, voordat je met de nieuwe level kunt starten. Daarin verteld een persoon erover en legt uit hoe je ermee om kunt gaan. Dit is erg handig. Hoe verder je komt, hoe beter je het begint te begrijpen en beschikken. Na zo'n 20 levels zit het erop en ga je een niveau omhoog. Dan krijg je een ander opdracht, zoals een poppetje die een vierkant wilt overtekenen. Daar moet jij voor zorgen met de blokjes. Je zult al snel zien dat het veel moeilijker word maar je zult het sneller afkrijgen dan als je de vorige niveaus had overgeslagen. 

Door deze website heb ik al snel geleerd hoe je codes kraakt en ermee te werk gaat en strategisch te denken. Het werd best moeilijk bij bepaalde toevoegingen van blokjes, maar wanneer je het eindelijk begrijpt, dan kun je snel er doorheen gaan. Het is vrij eenvoudig zolang je maar weet wat waarvoor is gediend. Ook is het natuurlijk erg handig.